Bazar , Sentyabr 22 2019
Home / Yaşam tərzi / Şirin yeyək, şirin danışaq

Şirin yeyək, şirin danışaq

Nəticəsindən məmnun qalacağınız 4 biskvit reseptini Sizinlə bölüşürük. Diqqətinizə çatıraq ki, bu reseptlər məşhur dünya qənnadıçılarına məxsusdur.

Lazım olan ərzaqlar:

I Qayda

4 ədəd yumurta
150 qr şəkər tozu
150 qr un
1 x/q qabartma tozu

II Qayda

4 ədəd otaq temperaturunda yumurta
150 qr şəkər tozu
100 qr un
100 qr kartof nişastası
1 ç/q qabartma tozu
80 qr kərə yağı
1 çimdik vanil

III Qayda

5 ədəd yumurta
165 qr şəkər tozu
130 qr un
50 qr kartof nişastası

IV Qayda

1 qab qatılaşdırılmış süd
4 ədəd yumurta
120 qr un (8 x/q)
50 qr əridilmiş kərə yağı
yarım ç/q soda

Hazırlanma qaydası:

I Qayda

Yumurtaları və şəkər tozunu bir qaba tökürük. Su hamamında daim qarışdıraraq kütləni əridirik. Şəkər tozu tam əridikdən sonra, qarışımı su hamamından götürüb, mikserin maksimal sürətində 10 dəqiqə çalırıq. Kütlənin üzərinə ələkdən keçirilmiş un və qabartma tozunu yavaş-yavaş əlavə edirik. Taxta qaşıqla aşağıdan yuxarı doğru qarışdırırıq. Öncədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişiririk. Biskvitin hazır olub-olmadığını çöplə deyil əlimizlə yoxlayırıq. Sobanın qapağını açanda bu biskvit aşağı çökmür. Odur ki Əlimizlə yavaşca üzərinə basırıq. Əgər süngər kimi geri qayıdırsa, demək biskvit hazırdır. Bu üsulla hazırlanmış biskviri ortadan eninə iki və ya üç hissəyə bölüb, arasını kremləyib, tort hazırlamaq olar.

II Qayda

Yumurtaları şəkər tozu ilə 3 qatına qalxanadək mikserlə çalırıq. Bu müddət ərzində kərə yağını ocaqda əridib, soyuduruq. Mikserlə qaışdırdığımız kütləyə vanil əlavə edirik. Un, nişasta və qabartma tozunu da ələyib, yumurtalı qarışıma ehtiyatla tökürük. Aşağıdan yuxarı doğru taxta qaşıqla qarışdırırıq. Üzərinə ilıqlanmış yağı əlavə edib, qarışdırmağa davam edirik. Biskvit qəlibinin dibini azca yağlayıb, un səpirik. İçərisinə xəmiri töküb, 180 dərəcə isidilmiş sobada təxmini 40 dəqiqə bişiririk. Bu biskviti həm soyudub, üzərinə şəkər kirşanı səpərək, həm də kəsib arasını kremləyərək süfrəyə verə bilərsiniz.

III Qayda

Yumurtaların ağını sarısından ayırırıq. Ağını 2 qatına çıxanadək mikserlə çalırıq. Tədricən üzərinə şəkər tozu töküb, çalmağa davam edirik. Mikseri saxlamadan yumurtanın sarısını da bir-bir qarışıma tökürük. Kənarda un və nişastanı birgə ələkdən keçiririk. Yavaş-yavaş qarışıma töküb, mikserin aşağı sürətində qarışdırırıq. Biskvit qəlibinin dibinə yağlı kağız qoyub, üzərinə xəmiri tökürük. 160 dərəcə isidilmiş sobada 45 dəqiqə bişirdikdən sonra qəlibi sobadan çıxarıb, soyuduruq. Sonra qəlibin kənarını ehtiyatla açıb, biskviti çıxardırıq.

IV Qayda

Yumurtaları yumşaldılmış yağ və qatılaşdırılmış südlə mikser vasitəsilə çalırıq. Üzərinə ələkdən keçirilmiş un və sodanı töküb, qarışdırmağa davam edirik. Biskviti 180 dərəcə isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişiririk.

NUŞ OLSUN!

Həmçinin oxuyun

Azərbaycan mətbəxi Fransa jurnalında

Fransanın kulinariya sahəsində ixtisaslaşmış ən məşhur “Master Chef” jurnalının Azərbaycan mətbəxinə həsr olunan nömrəsi işıq …

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir